Ett charmigt ställe som ger allt du kan önska dig.

Varför finns det skrivbord på hotellrummen?

På hotellrummet finns det en säng, vilket bra för man behöver ju sova, en fåtölj vilket är helt ok när man vill vila benen, och även en TV. Inget konstigt alls, men på massor av hotellrum finns det också ett skrivbord och en kontorsstol, vilket jag har svårt att förstå syftet med. man reser väl bort för att man vill vila, inte för att sitta och jobba? Fast det är klart. Det finns ju många som reser i sitt arbete och för deras skull kan det ju vara bra att ha ett litet kontor i miniatyr på hotellrummet. 

Den som inte frågar får aldrig veta

Så därför frågade jag faktiskt en gång i receptionen. Varför har ni skrivbord på rummen? Personen svarade mig att de hade tagit bort dem en gång. Och istället satt in soffor där skrivborden stått. Men då fick de massor av skäll från sina gäster. Tydligen är det något som många förväntar sig att hitta på sitt rum, och att ta bort det var inte populärt. Så de hade ställt in dem igen. 

Besöker man ett pensionat, eller en B&B så är det faktiskt tvärtom. Det finns inte många som har skrivbord och stol på rummet. De har istället möjlighet att sitta i ett gemensamt rum om man vill jobba lite. Nu är det väl kanske så att hotell får ta emot fler som reser i tjänsten. Och det är nog därför de väljer att ha kontorsmöbler tillgängliga. Så tror jag i alla fall. 

13 Feb 2019