Ett charmigt ställe som ger allt du kan önska dig.

Testa cykelsemester

En cykelsemester är perfekt om du vill ha en annorlunda semester. Bestäm hyr du vill ha det, ska det vara städer, vildmark, lättcyklat eller tufft? Varmt eller kallt?  När du valt en plats, skaffa en elcykel eller vanlig cykel att använda dig av. Välj en plats att börja cykla din elcykel från eller så flyger du iväg och cyklar hem igen. Det går även cykla baserat på intresse. Som att smaka sig igenom vingårdar i Frankrike, eller cykla längs med olika fornminnen. 

Cykeltips

Ett ställe att cykla på är Bornholm. Ta färjan från Köge eller Ystad till öns huvudort Rönne, och upplev livet på den här idylliska lilla hällen i Östersjön. Sen finns det hela 25 mil med cykelleder runt denna ö. 

Lofoten i Norge är ett annat bra tip. Om du beger dig dit under sommaren kan du njuta av dagsljus dygnet runt på cykelturen, och samtidigt se en del av de mest spektakulära naturscener som Skandinavien har att bjuda på.

En tuffare cykelutmaning finns i USA och Kanada i form av “the Great Divide” – en 4500 km lång rutt från Banff i Kanada till New Mexico i södra USA.

Cykla i Sverige

Det finns massor av bra ställen eller leder att cykla på i Sverige om du inte vill ta dig allt för långt. Testa att cykla runt hela Gotland till exempel, eller längs Göta Kanal. Andra tips är Kustlinjen, mellan Öregrund och Västervik, Cykelspåret, mellan Ystad och Haparanda och Mälardalsleden, Sveriges äldsta cykelturistled

30 Apr 2019