Ett charmigt ställe som ger allt du kan önska dig.

Redo för det värsta

När man arbetar med människor, som man ju gör när man driver ett pensionat - i allra högtsa grad - så har man ett visst ansvar att kunna agera i obehagliga situationer. Om strömmen går är det ägaren som ska se till att det finns reservljus och stearin åt alla och om det blir stopp i avloppet så ska man ha en rörmokare att kalla till plats på direkten.

När något händer en person så finns det också ett visst medmänskligt ansvar, särskilt när man har valt att jobba med just människor. Om något oväntat skulle hända - en olycka, sjukdom eller dylikt - så måste man ha kunskap i hur man ska handla.

Borde vara allmänkunskap

Alla människor i samhället borde delta i första hjälpen utbildningar. Jag tror att man får första hjälpen kurser i både skolan och på körskolan, men alla andra, som passerat dessa åldrar måste också tillskansa sig kunskapen eftersom den ju finns!

Hjärtgruppen heter en organisation som arrangerar första hjälpen kurser såväl privat som till företag. Det är en investering som kan rädda liv! Ju fler människor som går första hjälpen kurser regelbunder, desto större är chansen att liv räddas; liv som annars skulle gått i graven.

Det finns så mycket som kan hända, att någon sätter i halsen, får en hjärtattack eller trillar från ett träd. Har man gått en första hjälpen kurs så vet man hur man ska agera innan sjukvårdspersonalen hinner fram och det kan vara på just det som livhanken hänger.

6 Jul 2016