Ett charmigt ställe som ger allt du kan önska dig.

Kamera för jakt

För den som lever hektiskt går tiden fort. Och snart har vi julafton. Skämt åsido, än är det sommar. Sommartid innebär mycket jakt. Det är inte bara älg som går att jaga; ripor, fåglar, små djur, harar, rådjur - vem har inte ätit rådjurssadel? Om inte, har du något att se fram emot. Alla som har ätit vilt vill inte ha något annat kött efter det. Hare är det inte heller många som ätit. Och harar finns det gott om. Det krävs att man vet hur man slaktar viltdjuren, men framför allt krävs det att man vet hur man jagar dem.

Krävs en åtelkamera

Att sitta på sitt pass krävs en hel del. Det är skönt, nästan meditativt att sitta i skogen, alldeles stilla. Innan man vet var man bör sitta måste man veta var den bästa platsen är för passet. Det kan du med en åtelkamera. Den tar bara bilder så snart något rör sig inom radien för kamerans upptagning. Det är vanlig kamera, men tar oövervakade bilder under en längre tid, ofta upp till 6 månader eller 1 år med samma batterier.

En flexibel kamera

Du kan ställa in den för att ta kort under en viss tidsperiod under ett dygn, till exempel på kvällen då de flesta djur rör sig. En åtelkamera kan ta flera bilder under samma tagning, och på det sättet får du fler bilder då ett djur rör sig snabbt och bara är en kort stund framför kameran.Åtelkamerorna har en inbyggd LCD skärm som gör det möjligt att titta bilderna och förstora upp dem eller radera dem och på så sätt frigöra mera minne. Ett måste för alla jägare helt enkelt!

18 Jul 2017