Ett charmigt ställe som ger allt du kan önska dig.

Besök underbara Gran Canaria

När Sverige inte har det bästa vädret för att stanna hemma på semestern, då kan man ta och resa till Gran Canaria. Denna ö tillhör Kanarieöarna och de i sin tur tillhör Spanien. Dock ligger Gran Canaria strax utanför Afrika. Klimatet på denna ö, är fantastiskt och det är många soltimmar här. Det finns fyra olika klimatzoner på hela ön. Därmed är det inte konstigt att man kallar Gran Canaria för en kontinent i miniatyr. De allra flesta väljer den södra sidan av ön, för semestern, då det är där det är mest sol. Då kan man välja att bo i orter som San Agustin, Playa del Inglés, Maspalomas, Arguineguin eller Puerto Rico Sedan väljer många Las Palmas, som är huvudstaden.

Las Palmas

Las Palmas är uppdelad i flera områden, och bland dessa finns bland annat Vegueta och Triana. Detta är de två stadsdelar som tillhör de äldsta delar av staden. I Vegueta finns bland annat Santa Ana katedralen, och det var u denna stadsdel som Christofer Columbus stannade till i på sin väg till Amerika. Missa inte "hans" museum, Casa de Colón. I Vegueta finns även Museo Canario, ett museum som uppfördes redan 1879.
Triana är Las Palmas viktigaste centrum för shopping, men det finns även sevärdheter här. 
Andra sevärdheter och platser i Las Palmas är Santa Catalina parken, Ciudad Jardín och självklart stranden, Playa de las Canteras.

Playa del Inglés, Maspalomas och Meloneras


Maspalomas sanddyner är ett ökenområde och det är vad ni ser på bilden här ovan. Sanden har transporterats hit från Sahara. Nere vid Maspalomas finns det en fyr, samt ett litet mindre shoppingcenter, samt en strand där det går att bada och sola. 

Nere vid fyren finns även Meloneras och vill du fika, så finns Café de Paris i närheten, som har mycket gott att erbjuda!


Mitt mellan Maspalomas och Palmitos park, som är en fågelpark, finns Aqualand, som har 30 vattenrutschbanor. 
Playa del Inglés är en populär ort, främst för homosexuella, men även andra så klart. Här finns ett stort shoppingcenter som heter Yumbo och det finns även mängder av barer, restauranger och annat i denna ort.

 

27 Feb 2018